Om mig

Välkommen

 

Fotograf, Anders E. Skånberg

 

När jag lyssnar eller spelar musik är det oftast ballader som letar sig fram genom fingrarna eller strömmar genom högtalarna.

Det är på samma sätt jag försöker fotografera eller redigera den tagna bilden i det digitala mörkrummet. Jag vill skapa en känsla av en härligt kraftfull ballad. En som ger lugn och ro och gör att man vill se mer och mer. Ibland får jag en vision i huvudet som inte riktigt vill stanna i kameran. Då får jag gå tillbaka till platsen en annan gång och försöka igen. Vissa av bilderna har ett tiotal försök under ett par års tid bakom sig innan jag är nöjd. Vissa andra överraskar mig och fungerar direkt. Det viktigaste är att fortsätta gå framåt och uppåt och inte känna sig nöjd med något sämre än det vi vet att vi kan prestera. Men även också att våga leka fram utvecklingen och våga känna sig nöjd innan man överjobbat en bild eller en idé för mycket.

 

Ofta får jag höra att jag hittat ett nytt sätt att fotografera Stockholm på. En kombination av starka färger, nya vinklar och mörker. Ett mörker som är "ljust" och lyser upp.

Sedan 2012 finns mina Stockholmsbilder på hemsidor i snart hela världen. Men det var efter publiceringar i Destinations i Nya Zeeland och National Geographics resemagasin i Spanien 2015 jag bestämde mig för att skapa Stockholmsfotografier.se. "Det måste bli lättare att hitta bra Stockholmsfotografier".

 

Titta gärna in på min facebooksida och tryck på gilla-knappen. Där finns det flera hundra bilder till. Jag försöker lägga till ett nytt fotografi om dagen där,

Där är det också väldigt lätt skapa en levande dialog att hålla kontakten på Facebook.

 

Jag är en Stockholms och Lidingöbaserad frilansfotograf/bildkonstnär. Egentligen får allt som väcker känslor plats i kameraväskan.

Porträttfoto, bröllop, konstfoto och mina Stockholmsbilder är det som ligger varmast om hjärtat.

Jag gör gärna en totallösning från kameralins till spiken i väggen där den skall hänga.

 

Tack för att du tittar in!

 

M v h

Anders E. S.